Aanbevolen

Namens de NTVH-literatuurcommissie: D. Claushuis, B. van Erven, T. Grob, E. Hesius, B. Batman, T. Flinsenberg en M. Bosch, deze editie m.m.v… Lees verder »

Het veld van hematologie is volop in beweging. In deze speciale uitgave, samengesteld door de uitgever van het Nederlands Tijdschrift… Lees verder »

Actueel

Kinderen met chronische inflammatoire darmziekten hebben vaker veneuze trombo-embolie dan gezonde kinderen. Dat blijkt uit een studie die is uitgevoerd… Lees verder »

Patiënten en artsen verwachten (meer) mentale en emotionele ondersteuning van de farmaceutische industrie tijdens behandeltraject maar vooral daarna. Dat is… Lees verder »

Congresdossier

De huidige standaard na relaps voor kinderen met hoogrisico, Philadelphia-chromosoom-negatieve (Ph-) voorloper-B-cel acute lymfatische leukemie (ALL) bestaat uit inductiechemotherapie en… Lees verder »

In de CLIMB THAL-111- en CLIMB SCD-121-studies is gevonden dat CRISPR-Cas9 genmanipulatie met CTX001 mogelijk resulteert in functionele genezing van… Lees verder »

Farma Nieuws

Het Europese medicijnenagentschap EMA heeft het medicijn roxadustat goedgekeurd als behandeling van anemiesymptomen die voorkomen bij mensen met chronisch nierfalen…. Lees verder »

De FDA heeft de nieuwe asparaginase Rylaze van Jazz Pharmaceuticals goedgekeurd als onderdeel van de chemotherapeutische behandeling van lymfoblastisch lymfoom… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

oktober, 2021

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.