Aanbevolen

Waar mensen met vaste kankers goed reageren op een geïnactiveerd varicellazostervaccin (VZV), blijken patiënten met hematologische kankers hier anders op… Lees verder »

hematologie actueel

Voor iedereen die het vakgebied Hematologie op de voet volgt is het Nederlands Tijdschrift voor Hematologie (NTVH) een begrip. Op… Lees verder »

Actueel

Tumorlysesyndroom is een zeldzame groep complicaties van de stofwisseling die kan ontstaan doordat een groot aantal tumorcellen in de bloedsomloop… Lees verder »

De American Society of Hematology (ASH) is een van de toonaangevende organisaties in de wereld op het gebied van hematologie…. Lees verder »

Congresdossier

Behandelstrategieën voor immuungemedieerde trombocytopenie richten zich, naast het verhogen van het trombocytenaantal, op het verhogen van de kwaliteit van leven… Lees verder »

Daratumumab (D) toegevoegd aan carfilzomib-dexamethason (Kd) leidt tot een lager risico op ziekteprogressie of overlijden bij patiënten met gerecidiveerd/refractair multipel… Lees verder »

Farma Nieuws

acalabrutinib bij waldenström lijkt succesvol

Patiënten met de ziekte van Waldenström ontvangen gewoonlijk chemo-immunotherapie als behandeling. Zij ervaren echter vaak infectieuze of hematologische toxische effecten…. Lees verder »

CML, tyrosine kinase

De nieuwe tyrosinekinaseremmer (‘tyrosin kinase inhibitor’: TKI) asciminib laat positieve resultaten zien bij patiënten met chronische myeloide leukemie (CML) die… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

februari

27feballday01mrt24th Annual International Congress on Hematologic MalignanciesFocus on Leukemias, Lymphomas, and MyelomaEden Roc Miami, 4525 Collins Ave

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.