Aanbevolen

De inzet van therapieën gebaseerd op chimere antigeenreceptor (CAR) T-cellen voor hematologische aandoeningen heeft tot nu toe hoopvolle resultaten laten… Lees verder »

Namens de NTVH-literatuurcommissie: D. Claushuis, B. van Erven, T. Grob, E. Hesius, B. Batman, T. Flinsenberg en M. Bosch, deze editie m.m.v  M-D…. Lees verder »

Actueel

Onderzoekers uit Philadelphia (V.S.) hebben een mogelijke nieuwe behandelroute ontdekt die de ontwikkeling van antilichamen tegen stollingsfactor VIII (FVIII) bij… Lees verder »

Sinds de start van de COVID-19-pandemie is er interesse in het gebruik van herstellend bloedplasma, waarbij het bloed van een… Lees verder »

Congresdossier

De huidige standaard na relaps voor kinderen met hoogrisico, Philadelphia-chromosoom-negatieve (Ph-) voorloper-B-cel acute lymfatische leukemie (ALL) bestaat uit inductiechemotherapie en… Lees verder »

In de CLIMB THAL-111- en CLIMB SCD-121-studies is gevonden dat CRISPR-Cas9 genmanipulatie met CTX001 mogelijk resulteert in functionele genezing van… Lees verder »

Farma Nieuws

Patiënten met Philadelphia-chromosoompositieve (Ph+) acute lymfocytische leukemie (ALL) blijken superieure uitkomsten te vertonen wanneer zij complete moleculaire remissie (CMR) bereiken… Lees verder »

Na de goedkeuring door de FDA in 2018 en EMA in 2019, is Doptelet® (avatrombopag) officieel op de markt in… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

juni, 2021

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.