Home » Tijdschriftartikelen » Overzichtsartikelen » Zwangerschap en antistolling

Zwangerschap en antistolling

Door:
drs. L.C. Oskam
drs. L.C. Oskam

arts-assistent interne geneeskunde, aandachtsgebied vasculaire geneeskunde, afdeling Vasculaire Geneeskunde, Amsterdam UMC, locatie AMC

Meer informatie en artikelen van deze auteur
prof. dr. S. Middeldorp
prof. dr. S. Middeldorp

internist-vasculair geneeskundige, afdeling Vasculaire Geneeskunde, Academisch Medisch Centrum

Meer informatie en artikelen van deze auteur

Samenvatting

Het gebruik van antistolling tijdens zwangerschap en kraambed is een uitdaging, gezien de kans op zowel maternale als foetale complicaties van deze behandeling. In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de indicaties voor preventieve en therapeutische behandeling met antistolling, zowel voorafgaand aan, tijdens, als na de zwangerschap. De reden tot behandeling met antistolling kan een actuele veneuze trombo-embolie zijn, maar ook een eerder doorgemaakte trombose, de aanwezigheid van erfelijke of verworven trombofilie, een mechanische hartklep of herhaalde miskraam. De voor- en nadelen van verschillende behandelstrategieën worden besproken en advies voor het maken van een keuze wordt gegeven. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2016;13:10-7)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.