Home » Tijdschriftartikelen » Richtlijnen » De herziene Nederlandse richtlijn Bloedtransfusie 2019 deel 1: laboratoriumaspecten, anemie bij de niet-acuut bloedende patiënt en trombocytentransfusies

De herziene Nederlandse richtlijn Bloedtransfusie 2019 deel 1: laboratoriumaspecten, anemie bij de niet-acuut bloedende patiënt en trombocytentransfusies

Door:
prof. dr. E.A.M. Beckers
prof. dr. E.A.M. Beckers

hematoloog, afdeling Hematologie, Maastricht UMC+

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

Begin 2020 werd de herziene Nederlandse richtlijn Bloedtransfusie deel 1 gepubliceerd in de richtlijnendatabase van de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Deel 1 bestaat uit drie modules, te weten laboratoriumaspecten, anemie bij de niet-acuut bloedende patiënt en trombocytentransfusies. Drie werkgroepen hebben onder begeleiding van het Kwaliteitsinstituut Medisch Specialisten (KIMS) uitgangsvragen opgesteld en de nieuwste publicaties beoordeeld. Op basis van ‘evidence-based’ gradering werden aanbevelingen opgesteld. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2020;17:169–74)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.