R. Kloos

Artikelen:

Geïndividualiseerde asparaginase-behandeling voor kinderen met acute lymfatische leukemie

1 september 2020

INLEIDING

Asparaginase is een belangrijk onderdeel van de behandeling van acute lymfatische leukemie (ALL) bij kinderen. Omdat het wordt geproduceerd uit bacteriën, zijn overgevoeligheidsreacties een belangrijke bijwerking. Deze reacties gaan gepaard met volledige neutralisatie van asparaginase en kunnen variëren van ernstige anafylac… Lees verder »

Zeldzame hereditaire enzymstoornissen van de rode bloedcel

1 maart 2013

Inleiding

Klinisch relevante enzymstoornissen van de rode bloedcel resulteren in hereditaire non-sferocytaire hemolytische anemie (HNSHA). Een dergelijke stoornis moet worden vermoed bij patiënten met een persisterende niet-immuungemedieerde normocytaire hemolytische anemie, waarbij afwijkingen aan het hemoglobine zijn uitgesloten, er … Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.