dr. B.M.P. Aleman

b.aleman@nki.nl

Artikelen:

Geïndividualiseerde nazorg voor overlevers van (non-)hodgkinlymfoom: achtergrond en ervaringen van de BETER-polikliniek

1 juni 2020

INLEIDING

De meeste patiënten met lymfeklierkanker, in het bijzonder hodgkinlymfoom (HL) en een groot deel van de patiënten met diffuus grootcellig B-cellymfoom (DLBCL), kunnen tegenwoordig worden genezen door combinaties van chemotherapie, radiotherapie en immuuntherapie.1,2 Deze behandelingen kunnen echter, tot tientallen… Lees verder »

Ontwikkelingen in radiotherapeutische technieken voor patiënten met hematologische maligniteiten

30 juli 2017

In dit nummer van het Nederlands Tijdschrift voor Hematologie brengen Spoelstra et al. in hun artikel ‘State of the art’ van radiotherapeutische technieken voor hematologische maligniteiten’ een aantal belangrijke veranderingen op het gebied van radiotherapie bij patiënten met hematologische maligniteiten onder de aandacht.

Enkele … Lees verder »

Veranderingen bij bestraling van patiënten met een nodaal non-hodgkinlymfoom

1 september 2015

Inleiding

Algemeen

In Nederland wordt bij ongeveer 4.000 mensen per jaar een non-hodgkinlymfoom gediagnosticeerd. Onder de diagnose non-hodgkinlymfoom valt een zeer heterogene groep ziekte-entiteiten. Deze ziekte-entiteiten worden gedefinieerd op basis van onder andere klinische, pathologische en genetische kenmerken.

He… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.