Home » Tijdschriftartikelen » Overzichtsartikelen » Veranderingen bij bestraling van patiënten met een nodaal non-hodgkinlymfoom

Veranderingen bij bestraling van patiënten met een nodaal non-hodgkinlymfoom

Door:
dr. B.M.P. Aleman
dr. B.M.P. Aleman

radioloog-oncoloog, afdeling Radiotherapie, Nederlands Kankerinstituut-Antoni van
Leeuwenhoek

Meer informatie en artikelen van deze auteur
dr. R.L.M. Haas
dr. R.L.M. Haas

radiotherapeut oncoloog, afdeling Radiotherapie, Antoni van Leeuwenhoek

Meer informatie en artikelen van deze auteur

Samenvatting

In Nederland wordt bij ongeveer 4.000 mensen per jaar een non-hodgkinlymfoom vastgesteld. Radiotherapie is vaak een onderdeel van de behandeling van patiënten met een non-hodgkinlymfoom. Radiotherapie is een zeer effectieve behandeling voor het verkrijgen van lokale controle bij deze patiëntenpopulatie. In dit artikel worden moderne inzichten met betrekking tot bestraling van patiënten met een non-hodgkinlymfoom samengevat, zoals onder andere beschreven in een recentelijk gepubliceerde richtlijn over moderne radiotherapie voor patiënten met een nodaal non-hodgkinlymfoom. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2015;12:217-23)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.