Matchis Winterwandeling: maak een mooie wandeling en steun stamceldonatie

november 2021 In Actie Willem Van Altena

Stichting Matchis is het Nederlands centrum voor stamceldonoren. De stichting zet zich in voor het vinden van stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Daar is ook geld voor nodig, onder meer voor het onderzoeken en typeren van donorbloed in een laboratorium. Om die reden organiseert en faciliteert Matchis regelmatig sponsoracties, en op zaterdag 11 december staat de Matchis Winterwandeling op het programma.

Nijmegen

Wie mee wil doen aan de Matchis Winterwandeling betaalt 10 euro inschrijfgeld per persoon. Vervolgens kan er meegewandeld worden met team Matchis in de omgeving van vierdaagsestad Nijmegen. Maar mensen kunnen ook zelf een route bepalen en vrienden, familie en bekenden vragen om mee te wandelen. Op de website van de ANWB zijn tal van mooie routes gratis te downloaden.

Wandelaars kunnen een eigen actiepagina aanmaken waarin ze vertellen waarom ze zich willen inzetten voor Matchis, en ze kunnen zelf fondsen werven ten bate van stamceldonatie. Wie minstens 70 euro ophaalt krijgt een speciaal sportshirt met de tekst ‘Sterk voor Matchis’. Iedereen die zich inschrijft voor 10 euro ontvangt hoe dan ook een warme Matchis sjaal. Mensen die ervoor kiezen om de wandeling in Nijmegen te doen betalen 15 euro maar krijgen naast de sjaal ook een drankje bij ontvangst en een hartverwarmende kop soep na afloop.

Inschrijven

Ga voor aanmelding en inschrijving, en/of het doen van een donatie naar de website van Matchis