Maak een mooie lentewandeling en zamel geld in voor zoektocht naar stamceldonoren

april 2022 In Actie Willem Van Altena

Komende zaterdag, 23 april, vindt de Matchis Lentewandeling plaats. Een gesponsorde wandeling in de eigen omgeving, die bedoeld is om geld in te zamelen voor stichting Matchis. Die zet zich in voor werving, typering en registratie van nieuwe stamceldonoren. Hiermee wordt de kans op een match en toekomst voor patiënten vergroot.

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er heel veel geregistreerde donoren nodig.

Wie mee wil wandelen kan zich inschrijven via de website van Matchis. Deelname kost 12,50 euro per persoon, elke wandelaar ontvangt wel het speciale Matchis Trainingsvest.

Promotiepagina

Elke wandelaar kan bovendien een promotiepagina aanmaken om nog meer geld in te zamelen voor Matchis. Op die pagina kunnen mensen ook vertellen waarom ze zich voor Matchis in willen zetten. Wie meer dan 70 euro binnenhaalt krijgt een speciaal T-shirt cadeau. Het is echter geen verplichting om extra sponsoren te vinden.

Inschrijven

Ga naar de website van Matchis en schrijf je in voor de Lentewandeling op 23 april!