Home » Tijdschriftartikelen » ZOOMING IN: TWEEVOUDIGE CAR-T-CELLEN

ZOOMING IN: TWEEVOUDIGE CAR-T-CELLEN

Door:
Immuuntherapie in de vorm van CAR-T-cellen is de afgelopen jaren succesvol gebleken als behandeling van diverse therapieresistente hematologische maligniteiten, waaronder multipel myeloom (MM), B-cel maligniteiten en non-Hodgkin lymfoom. CAR-T-cellen zijn autologe T-cellen die voorzien zijn van een DNA-construct, waardoor de T-cellen een fusie-eiwit in hun celmembraan tot expressie brengen, dat zowel een antigeen-herkennend deel bevat als een deel dat activering van de T-cel veroorzaakt. Alhoewel de CAR-T-celtherapie bij veel patiënten tot remissie leidt, krijgt een aanzienlijk deel van de patiënten na verloop van tijd toch een relaps. De belangrijkste oorzaak daarvan is het feit dat de tumorcellen het antigen waartegen de CAR-T-cellen gericht zijn, bijvoorbeeld BCMA of CD19, niet langer in voldoende hoeveelheid tot expressie brengen.
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.