Home » Tijdschriftartikelen » Trends in Trials » STIP-studie: het staken van trombopoëtinereceptoragonisten bij patiënten met chronische immuungemedieerde trombocytopenie

STIP-studie: het staken van trombopoëtinereceptoragonisten bij patiënten met chronische immuungemedieerde trombocytopenie

Door:
drs. S. Amini
drs. S. Amini

afdeling Hematologie, Hagaziekenhuis

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

Trombopoëtinereceptoragonisten (TPO-RA) zoals eltrombopag en romiplostim, worden gebruikt bij patiënten met chronische ITP bij wie eerstelijnstherapie onvoldoende werkt. Deze dure medicijnen worden beschouwd als een symptomatische behandeling, die in principe chronisch moet worden gegeven. Er zijn echter signalen dat sommige ITP-patiënten langdurig in remissie blijven na het staken van de TPO-RA. Juist voor chronische ITP-patiënten is het van belang om te onderzoeken of een effect van TPO-RA op induceren van remissie kan worden gereproduceerd. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of er patiëntkarakteristieken te vinden zijn die het succesvol staken van een TPO-RA kunnen voorspellen. De ‘Stop TPO-RA in immune thrombocytopenia’ (STIP)-studie onderzoekt in dit opzicht ten eerste of en, zo ja, in welke mate het staken van romiplostim na één jaar leidt tot aanhoudende remissie. Daarnaast onderzoekt de STIP-studie welke voorspellende factoren er zijn voor het succesvol staken van romiplostim. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2018;15:233–5)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.