Home » Tijdschriftartikelen » Proefschrift » Profylactische behandeling van ernstige hemofilie in de praktijk: navigeren tussen de belasting van behandeling en het risico op gewrichtsschade

Profylactische behandeling van ernstige hemofilie in de praktijk: navigeren tussen de belasting van behandeling en het risico op gewrichtsschade

Door:
dr. A. Nijdam
dr. A. Nijdam

postdoc, afdeling Psychosociaal onderzoek en Epidemiologie, Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam

Meer informatie en artikelen van deze auteur
dr. K. Fischer
dr. K. Fischer

kinderhematoloog, Van Creveldkliniek, afdeling Hematologie, Universitair Medisch Centrum Utrecht

Meer informatie en artikelen van deze auteur

Samenvatting

In de praktijk navigeren zowel hemofiliebehandelaars als hemofiliepatiënten tussen de belasting van profylactische behandeling en het risico op artropathie. Op 26 januari 2016 promoveerde Annelies Nijdam onder begeleiding van prof. dr. ir. Y.T. van der Schouw en dr. K. Fischer aan de Universiteit Utrecht op haar proefschrift waarin ze 2 cruciale punten in de profylactische behandeling van ernstige hemofilie onderzocht: de start van profylaxe in de vroege kinderjaren en het stoppen van profylaxe bij jongvolwassenen. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2016;13:202–4)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.