Home » Tijdschriftartikelen » Richtlijnen » ‘Large granular lymphocyte’ (LGL) leukemie/grootkorrelige lymfocytenleukemie: richtlijnen voor diagnostiek en behandeling

‘Large granular lymphocyte’ (LGL) leukemie/grootkorrelige lymfocytenleukemie: richtlijnen voor diagnostiek en behandeling

Door:
dr. Y. Sandberg
dr. Y. Sandberg

internist-oncoloog/hematoloog, afdeling Interne Geneeskunde, Maasstad Ziekenhuis

Meer informatie en artikelen van deze auteur
prof. dr. A.W. Langerak
prof. dr. A.W. Langerak

laboratoriumspecialist medische immunologie, afdeling Immunologie, Erasmus MC

Meer informatie en artikelen van deze auteur
dr. J.K. Doorduijn
dr. J.K. Doorduijn

internist-hematoloog, afdeling Hematologie, Erasmus MC Kanker Instituut, locatie Daniel Den Hoed

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

De werkgroep chronische lymfatische leukemie (CLL) van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie heeft de richtlijn ‘large granular lymphocyte (LGL) leukemia’ opgesteld. Deze richtlijn is een document met aanbevelingen ter ondersteuning van de dagelijkse praktijkvoering, gebaseerd op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en/of expertof consensus-opinies. In de LGL-leukemierichtlijn wordt een antwoord geformuleerd op de volgende vragen: Welke diagnostiek dient te worden ingezet bij de verdenking op LGL-leukemie? Hoe dienen de diagnostische parameters te worden geïnterpreteerd en wanneer is er een indicatie voor behandeling? Wat is de meest geschikte eerstelijnsbehandeling bij patiënten met LGL-leukemie? Wat zijn de mogelijkheden voor tweede- of derdelijnsbehandeling bij falen op of recidief na eerstelijnstherapie? (NED TIJDSCHR HEMATOL 2019;16:349–356)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.