Home » Tijdschriftartikelen » DHC special » KEYNOTE LECTURE: EVIL IN AML

KEYNOTE LECTURE: EVIL IN AML

Door:
Er bestaan verschillende subtypes van AML die worden onder-scheiden door diverse cytogenetische defecten. Deze cytogenetische defecten kunnen voorspellend zijn voor de uitkomst van behandeling. Overexpressie van EVI1, coderend voor een DNA-bindend zinkvingereiwit is hier een voorbeeld van. AML-patiënten met abnormaliteiten op chromosoomband 3q26/3q21 brengen EVI1 tot overexpressie door veranderde genregulatie. Prof. dr. Ruud Delwel, onderzoeker aan het Erasmus MC, lichtte tijdens 1 van de keynotelezingen toe hoe dezeveranderde genregulatie tot stand komt en wat mogelijke targets zijn om de expressie van EVI1 in te perken.
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.