Home » Tijdschriftartikelen » Trends in Trials » HOVON 153: verbetering van de effectiviteit van behandeling voor patiënten met een recidief of refractair agressief non-hodgkinlymfoom die niet in aanmerking komen voor hoge dosis chemotherapie, door toevoeging van nivolumab aan gemcitabine, oxaliplatine en rituximab (in geval van B-cellymfoom): de NIVEAU-studie

HOVON 153: verbetering van de effectiviteit van behandeling voor patiënten met een recidief of refractair agressief non-hodgkinlymfoom die niet in aanmerking komen voor hoge dosis chemotherapie, door toevoeging van nivolumab aan gemcitabine, oxaliplatine en rituximab (in geval van B-cellymfoom): de NIVEAU-studie

Door:
dr. S.H. Tonino
dr. S.H. Tonino

internist-hematoloog, afdeling Hematologie, Amsterdam UMC, locatie AMC, HOVON lymfoomwerkgroep

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

Een recidief van zowel het agressieve B-cellymfoom als het perifeer T-cellymfoom (PTLC) heeft een zeer slechte prognose, vooral bij patiënten die niet in aanmerking komen voor hoge dosis chemotherapie en autologe stamceltransplantatie (auto-SCT). Toevoeging van de ‘checkpoint’-remmer nivolumab kan de werkzaamheid van conventionele chemotherapie verhogen. Daarom test de HOVON 153-studie (NIVEAU) de waarde van het toevoegen van nivolumab aan het chemotherapieregime (rituximab)-gemcitabine-oxaliplatine (R-GemOx). (NED TIJDSCHR HEMATOL 2020;17:364-6)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.