Home » Tijdschriftartikelen » Trends in Trials » Fase 1/2-onderzoek voor patiënten met een recidief agressief B- of T-cel non-hodgkinlymfoom: het HOVON 144-PREBEN-onderzoek

Fase 1/2-onderzoek voor patiënten met een recidief agressief B- of T-cel non-hodgkinlymfoom: het HOVON 144-PREBEN-onderzoek

Door:
dr. P.J. Lugtenburg
dr. P.J. Lugtenburg

internist-hematoloog, afdeling Hematologie, Erasmus MC Kanker Instituut

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

Het HOVON 144-PREBEN-onderzoek is een fase 1/2-onderzoek voor patiënten met een recidief agressief B- of T-cellymfoom die ongeschikt zijn voor of een recidief hebben na autologe stamceltransplantatie. De behandeling bestaat uit zes kuren combinatiechemotherapie met het PREBEN-regime, bestaande uit pixantron, etoposide en bendamustine, in combinatie met rituximab voor CD20-positieve B-cellymfomen. Tijdens het fase 1-deel werd de maximum getolereerde dosis vastgesteld van de combinatie. Het onderzoek bevindt zich nu in het fase 2-deel. De primaire doelen van het onderzoek zijn om het aantal objectieve responsen en de progressievrije overleving te vergroten.

(NED TIJDSCHR HEMATOL 2019;16:415–8)

Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.