Home » Tijdschriftartikelen » CD40-STIMULATIE VAN CLL-CELLEN KAN T-CELDYSFUNCTIE HERSTELLEN

CD40-STIMULATIE VAN CLL-CELLEN KAN T-CELDYSFUNCTIE HERSTELLEN

Door:
Chronische lymfatische leukemie (CLL) wordt gekenmerkt door de ophoping van maligne B-cellen in het bloed. De huidige behandelopties bestaan voornamelijk uit chemoimmuuntherapie, kinaseremmers en BCL2-remmers. Voor acute lymfatische leukemie zijn er meerdere succesvolle experimentele behandelingen, gebaseerd op (autologe) T-cellen. Naar verwachting zijn dergelijke therapieën minder efficiënt bij CLL, omdat er bij CLL meerdere T-celdefecten zijn. Van Bruggen en collega’s proberen tot een oplossing te komen voor deze T-celdysfunctie bij CLL, opdat autologe T-celtherapieën – met name CAR-T-celtherapie – wellicht wel een nuttige behandeloptie voor CLL zouden kunnen worden.
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.