drs. S. Amini

Artikelen:

Immuuntrombocytopenie (ITP): hoofdpunten uit de richtlijn van 2020 met aanbevelingen voor diagnostiek en behandeling

1 januari 2021

INLEIDING

Primaire immuungemedieerde trombocytopenie (ITP) kenmerkt zich door verworven geïsoleerde trombocytopenie (trombocyten <100 x 109/l) zonder een duidelijke onderliggende ziekte of oorzaak voor de trombocytopenie.1 Oorspronkelijk werd verondersteld dat de trombocytopenie bij ITP primair werd veroorzaakt… Lees verder »

ITPBase: de registratie van de effectiviteit en bijwerkingen van behandelingen bij persisterende en chronische ITP-patiënten

1 oktober 2019

INLEIDING

De mogelijkheden voor de behandeling van patiënten met persisterende en chronische immuuntrombopenie (ITP) zijn de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid. Met name door de introductie van trombopoëtine-receptoragonisten (TPO-RA) zijn de vooruitzichten voor deze patiëntengroep sterk verbeterd. 1,2 Dit neemt echter n… Lees verder »

Helicobacter pylori en immuuntrombocytopenie: de klinische praktijk

1 juli 2019

INLEIDING

Immuuntrombocytopenie (ITP) is een auto-immuunaandoening waarbij door versnelde afbraak met een suboptimale toename van de productie een tekort aan trombocyten ontstaat. De oorzaak van ITP is bij veel patiënten niet te achterhalen. Bij ongeveer 80% van de ITP-patiënten wordt geen onderliggende ziekte gevonden en noemt men di… Lees verder »

STIP-studie: het staken van trombopoëtinereceptoragonisten bij patiënten met chronische immuungemedieerde trombocytopenie

1 juli 2018

INLEIDING EN ACHTERGROND

De eerste stap van de behandeling van patiënten met de diagnose immuuntrombocytopenie (ITP) is het voorschrijven van corticosteroïden, al dan niet gecombineerd met IVIg. Hoewel het merendeel van de ITP-patiënten op deze eerstelijnstherapie een goede initiële respons laat zien, leidt het afbouwen ervan bij me… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.