prof. dr. P.W. Kamphuisen

Artikelen:

Nieuwe Nederlandse richtlijn ‘Antitrombotisch beleid’: consequenties voor de hematologische praktijk

1 januari 2017

INLEIDING

Recent is de nieuwe richtlijn ‘Antitrombotisch beleid’ gepubliceerd (www.richtlijnendatabase.nl/richtlijn/antitrom-botisch_beleid). Deze richtlijn omvat herzieningen van de onderwerpen preventi… Lees verder »

Years: evaluatie van een vereenvoudigd diagnostisch algoritme bij verdenking van longembolie

1 juli 2014

Achtergrond

Klinisch verdachte longembolie is een frequent probleem op de afdeling Spoedeisende Hulp. Door het toepassen van het huidige geaccepteerde diagnostisch algoritme, bestaande uit de Wells-score en de D-dimeertest, kan bij ongeveer 25% een longembolie worden uitgesloten zonder het verrichten van een CT-scan.1 Ondanks… Lees verder »

Klinische betekenis van een subsegmentale longembolie

1 juni 2014

Inleiding

De introductie van multidetector-CT-scanners heeft de radiologische visualisatie van longembolieën aanzienlijk verbeterd en deze methode wordt nu beschouwd als beeldvormend onderzoek van eerste keuze om een diagnose ‘acute longembolie’ aan te tonen dan wel uit te sluiten.1 In vergelijking met eerdere beeldvormi… Lees verder »

De RESIST-studie: behandeling van een veneuze trombo-embolie tijdens antistollingstherapie

1 januari 2012

Inleiding

Patiënten met een diepe veneuze trombose en/of een longembolie, samen ook wel veneuze tromboembolie (VTE) genoemd, worden effectief behandeld met anticoagulantia. Dit wordt vooralsnog gedaan met vitamine-K-antagonisten (VKA), ongefractioneerde heparine, laagmoleculairgewichtheparine (LMWH) of in de nabije toekomst met nieuwe … Lees verder »

Aanbevolen

De inzet van therapieën gebaseerd op chimere antigeenreceptor (CAR) T-cellen voor hematologische aan …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2022 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.