prof. dr. M.H. Vermeer

Artikelen:

Huidlokalisatie bij een patiënt met een B-cel chronische lymfatische leukemie

1 oktober 2016

Inleiding

Chronische lymfatische leukemie (CLL) is een monoklonale expansie van mature B-lymfocyten en wordt klinisch gekenmerkt door lymfocytose, lymfadenopathie, hepatosplenomegalie en pancytopenie. CLL komt voornamelijk bij ouderen voor, met een incidentie oplopend tot 50 per 100.000 boven 70 jaar en is daarmee de meest voorkomende l… Lees verder »

De rol van radiotherapie bij primair cutane lymfomen

1 maart 2016

Cutane lymfomen: epidemiologie en stadiëring

Cutane lymfomen zijn een zeldzame groep lymfomen met een incidentie van ongeveer 1:100.000 per jaar.1 Er wordt onderscheid gemaakt tussen primair cutane lymfomen, waarbij de presentatie zich beperkt tot de huid, en secundair cutane lymfomen, die zich presenteren als huidlokalisati… Lees verder »

Diagnostiek en behandeling van het Sézarysyndroom

1 maart 2012

Inleiding

Het Sézarysyndroom (SS) is in 1938 voor de eerste maal beschreven door Sézary en Bouvrain.1 Het betreft een zeldzaam type cutaan T-cellymfoom (CTCL) dat wordt gekarakteriseerd door een hevig jeukende erythrodermie, gegeneraliseerde lymfadenopathie en de aanwezigheid van neoplastische T-cellen (Sézarycellen) in de… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.