dr. M.B. van ’t Veer

mb.vantveer@lumc.nl

Artikelen:

Geïndividualiseerde nazorg voor overlevers van (non-)hodgkinlymfoom: achtergrond en ervaringen van de BETER-polikliniek

1 juni 2020

INLEIDING

De meeste patiënten met lymfeklierkanker, in het bijzonder hodgkinlymfoom (HL) en een groot deel van de patiënten met diffuus grootcellig B-cellymfoom (DLBCL), kunnen tegenwoordig worden genezen door combinaties van chemotherapie, radiotherapie en immuuntherapie.1,2 Deze behandelingen kunnen echter, tot tientallen… Lees verder »

Uw diagnose?

1 december 2012

Ziektegeschiedenis

Een jonge vrouw van 19 jaar werd door de huisarts verwezen in verband met sinds 4 dagen bestaande koorts en keelpijn, die niet reageerden op antibiotica (amoxycilline). Gedurende deze dagen had zich een ernstige anemie ontwikkeld. Bij opname werd een niet-acuut zieke vrouw gezien met ontstoken farynx en kleine klieren… Lees verder »

De betekenis van de cytologische morfologie in de diagnostiek van maligne hematologische aandoeningen anno nu

1 maart 2012

Inleiding

Sinds Dimitri Romanowski in 1891 een kleuring ontdekte die structuren in de cel zichtbaar maakte en Gustaaf Giemsa, geïnteresseerd in malariadiagnostiek, een methode vond om deze kleuring te stabiliseren en standaardiseren, was de lichtmicroscopische beoordeling van bloed en beenmerg het belangrijkste middel in de diagnostiek… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.