Schaatsende kilometervreters in actie op Oostenrijks meer voor KiKa

december 2019 In Actie Willem Van Altena

Van een echte Elfstedentocht wil het in Friesland al sinds 1997 niet meer komen, en of 2020 daar verandering gaat brengen is maar de vraag. Gelukkig bestaat er al sinds 1989 de jaarlijkse alternatieve Elfstedentocht. Plaats van handeling: de Weissensee, een rustig bergmeer in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Elk jaar verandert dat rustige meer in een Hollandse enclave als duizenden langeafstandsschaatsers de ijzers onderbinden voor 200 kilometer over het bevroren meer. Op 21 januari is het weer zo ver. En voor de vierde keer staat de tocht in het teken van KiKa.

Inzameling

De actie Schaats voor KiKa is opgezet om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor stichting KiKa, die zich inzet voor het onderzoek naar en het genezen van alle vormen van kanker bij kinderen. Momenteel overlijdt een op de vier kinderen die door kanker getroffen worden aan de gevolgen van de ziekte, en dat percentage moet omlaag.

Het streven van stichting KiKa is om tot een genezingspercentage van 95% of meer te komen. Door steeds betere behandelingen, zoals bijvoorbeeld protonenbestraling, krijgen de kinderen bovendien minder last van bijwerkingen en gevolgen.

Wie meeschaatst op de Weissensee moet minstens 500 euro sponsorgeld bijeenbrengen bovenop het inschrijfgeld. Er kan geschaatst worden over 100 of 200 kilometer.

Bron
1. Voor meer informatie: bezoek de homepage van Schaats voor KiKa.