Home » Tijdschriftartikelen » Overzichtsartikelen » Virale hepatitis: diagnostiek en beleid bij de hematologische patiënt

Virale hepatitis: diagnostiek en beleid bij de hematologische patiënt

Door:
dr. D. Posthouwer
dr. D. Posthouwer

internist-infectioloog, internist acute geneeskunde, afdeling Interne Geneeskunde, Medische Microbiologie en Hepatitisbehandelcentrum, Maastricht Universitair Medisch Centrum

Meer informatie en artikelen van deze auteur

Samenvatting

Onder virale hepatitis wordt hepatitis A tot en met E verstaan. Met name hepatitis B, C en E kunnen een belangrijk risico vormen voor de hematologische patiënt als deze wordt blootgesteld aan immuunsuppressiva dan wel (immuun)chemotherapie. In dit artikel wordt ingegaan op welke risico's hepatitis B, C en E kunnen geven, welke diagnostiek moet worden verricht en ten slotte waaruit de follow-up bestaat en welke behandeling kan worden toegepast. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2015;12:174–9)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.