Home » Tijdschriftartikelen » Verminderde transfusielast bij laagrisico MDS en bèta-thalassemie

Verminderde transfusielast bij laagrisico MDS en bèta-thalassemie

Door:
Dr. J. Beekwilder
Dr. J. Beekwilder

Medical writer

Meer informatie en artikelen van deze auteur
Eerder dit jaar werd luspatercept goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau voor de behandeling van volwassenen met transfusieafhankelijke anemie door zeer-laag-, laag- en intermediair-risico-myelodysplastisch syndroom met ringsideroblasten, die een onbevredigende respons hebben of niet in aanmerking komen voor behandeling met een erytropoïetische groeifactor, of volwassenen met transfusieafhankelijke anemie bij bèta-thalassemie. Deze beslissing werd genomen op basis van de resultaten uit de MEDALIST- en BELIEVE-studies. Deze studies laten zien dat luspatercept leidt tot een reductie in het aantal bloedtransfusies bij myelodysplastisch syndroom en bèta-thalassemie.
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.