Home » Tijdschriftartikelen » Casuïstiek » Polyneuropathie op basis van een IgM-M-proteïne: verbetering na behandeling met rituximab

Polyneuropathie op basis van een IgM-M-proteïne: verbetering na behandeling met rituximab

Door:
M. Cloos-van Balen, MSc
M. Cloos-van Balen, MSc

aios interne geneeskunde, afdeling Interne Geneeskunde, Leids Universitair Medisch Centrum, voorheen anios hematologie, afdeling Hematologie, HagaZiekenhuis

Meer informatie en artikelen van deze auteur
dr. P.W. Wijermans
dr. P.W. Wijermans

internist-hematoloog, afdeling Hematologie, HagaZiekenhuis

Meer informatie en artikelen van deze auteur

Samenvatting

Wij presenteren een casus van een patiënt met een M-proteïne geassocieerde polyneuropathie, bij wie bij herhaling de polyneuropathie verbeterde na behandeling met rituximab. In 2004 werd getracht de groei van de monoklonale B-celpopulatie af te remmen om zo progressie van de polyneuropathie tegen te gaan. De snelle verbetering van de polyneuropathie na de eerste behandeling van deze patiënt was een onverwacht effect. Literatuuronderzoek toont meerdere studies die een positief effect van rituximab aantonen wanneer toegepast bij patiënten met een polyneuropathie op basis van een M-proteïne en de aanwezigheid van een monoklonale B-celpopulatie. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2015;12:182–5)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.