Home » Tijdschriftartikelen » Trends in Trials » HOVON 138-studie: gerandomiseerde studie bij patiënten met hoogrisico acute promyelocytaire leukemie (APL) met ATRA en ATO

HOVON 138-studie: gerandomiseerde studie bij patiënten met hoogrisico acute promyelocytaire leukemie (APL) met ATRA en ATO

Door:
prof. dr. E. Vellenga
prof. dr. E. Vellenga

internist-hematoloog, Diakonessenhuis Utrecht

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

De combinatie ATRA en arsenicumtrioxide (ATO) is nu de standaardbehandeling voor APL-patiënten met een lage/intermediaire risicoscore. Binnen een Europees samenwerkingsverband wordt nu onderzocht in hoeverre een kortdurende behandeling met chemotherapie in combinatie met ATO en ATRA tot betere therapieresultaten leidt dan de standaardbehandeling met chemotherapie en ATRA bij hoogrisico-APL-patiënten, de zogenoemde APOLLO-studie. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2018;15:37–9)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.