Home » Tijdschriftartikelen » Overzichtsartikelen » ‘Checkpoint’-remmers voor de behandeling van hodgkin- en non-hodgkinlymfomen

‘Checkpoint’-remmers voor de behandeling van hodgkin- en non-hodgkinlymfomen

Door:
dr. D.M. Heijink
dr. D.M. Heijink

internist-hematoloog in opleiding

Meer informatie en artikelen van deze auteur
dr. M.D. Hazenberg
dr. M.D. Hazenberg

hematoloog, afdeling Experimentele Immunologie, Amsterdam Infection & Immunity Institute (AI&I) en Cancer Center Amsterdam (CCA), Amsterdam UMC, locatie AMC

Meer informatie en artikelen van deze auteur

SAMENVATTING

‘Checkpoint’-remmers vormen een nieuwe, veelbelovende strategie voor de behandeling van lymfomen. Lymfoomcellen worden zonder interventie vaak niet geëradiceerd door het immuunsysteem vanwege de activatie van zogenoemde ‘immune checkpoints’. De werking van deze ‘checkpoints’, hun farmacotherapeutische remmers en het effect van remming van deze eiwitten in de klinische setting wordt besproken voor patiënten met hodgkin- en non-hodgkinlymfoom. (NED TIJDSCHR HEMATOL 2017;14:226–32)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de hematologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvH uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.