dr. T. van Bemmel

Artikelen:

Diagnostiek naar longembolie bij zwangere patiënten

16 maart 2020

ACHTERGROND

Acute longembolie is een van de meest voorkomende oor-zaken van maternale sterfte in de westerse wereld.1–3 Symptomen die optreden bij een acute longembolie tonen veel overlap met fysiologische veranderingen tijdens de zwangerschap, zoals tachycardie, dyspneu of oedeem aan de benen. Gezien het feit dat zwangere … Lees verder »

Misleid door de test: hoe anti-Xa-spiegels te interpreteren bij patiënten met levercirrose?

1 september 2016

Achtergrond

Bij patiënten met levercirrose heeft het stollingssysteem een nieuw, wankel evenwicht gevonden. De relatieve deficiëntie van factoren die de stolling bevorderen en factoren die de stolling remmen maken het evenwicht fragiel; het kan gemakkelijk doorslaan naar bloeding of trombose, afhankelijk van de aanwezigheid van andere… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.