P.M.M. van Hauten, MSc

Artikelen:

NK4AML: toediening van ex-vivo gegenereerde allogene ‘natural killer’-cellen in combinatie met subcutaan IL-2 bij patiënten met acute myeloïde leukemie

1 april 2021

ACHTERGROND

Acute myeloïde leukemie (AML) is de meest voorkomende vorm van acute leukemie bij volwassenen en de incidentie neemt toe met de leeftijd. Ondanks dat een complete remissie (CR) kan worden bereikt na behandeling met intensieve chemotherapie en hypomethylerende middelen, eventueel gevolgd door een consoliderende allogene stam… Lees verder »

Immuuntherapie met ‘natural killer’-cellen bij acute myeloïde leukemie

1 juni 2018

INLEIDING

Acute myeloïde leukemie (AML) is een ernstige hematologische ziekte die met name bij de oudere patiënt voorkomt met nog altijd een slechte prognose. Ongeveer 40–45% van de jongere en 10–20% van de oudere patiënten genezen met standaardtherapieën. Voor patiënten met refractaire of terugkerende ziekte zijn er beperkte b… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.