dr. M. Hansen

Artikelen:

In-vitro-bloedproductie uit geïnduceerde pluripotente stamcellen

1 april 2021

INLEIDING

De productie van trombocyten begint in het beenmerg waar hematopoëtische stamcellen differentiëren tot megakaryocyten die later de productie van trombocyten verzorgen. Trombocyten zijn naast hun essentiële functie tijdens de bloedstolling ook betrokken bij angiogenese (vorming van nieuwe bloe… Lees verder »

Meer dan een decennium geïnduceerde pluripotente stamcellen: een overzicht

1 januari 2019

INLEIDING

Het menselijk lichaam bestaat uit een grote variëteit aan verschillende celtypen met een veelzijdigheid aan specifieke functies welke voor een bepaalde tijdspanne functioneren, waarna ze moeten worden vervangen. Stamcellen zijn verantwoordelijk voor de continue aanwas van nieuwe functionele cellen. Het in vitro kunnen kweken … Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.