dr. K. Hebeda

Artikelen:

Voors en tegens van dikkenaaldbiopten in de diagnostiek van maligne lymfomen: expertopinie gebaseerd op gegevens uit de dagelijkse Nederlandse praktijk

1 april 2021

INLEIDING

De diagnostiek en classificatie van maligne lymfomen wordt vrijwel altijd gedaan op basis van weefselonderzoek. Hiervoor zijn verschillende technieken beschikbaar: cytologisch punctieonderzoek (dunnenaaldaspiratiecytologie of ‘fine needle aspiration cytology’; FNAC) waarbij losse cellen worden verkregen, een dikkenaaldbiop… Lees verder »

Hoe digitalisering de hematopathologie verandert

1 januari 2021

INLEIDING

Sinds jaren is er een geleidelijke digitalisering van het diagnostisch proces in de pathologie gaande die langzaamaan overal zichtbaar begint te worden, versneld door het werken in tijden van COVID-19.1,2 De tijd dat u samen met de patholoog aan de microscoop beenmerg of een lymfoom bekeek zijn bijna voorbij. Sterke… Lees verder »

De nieuwe WHO-classificatie voor hematopoëtische en lymfoïde maligniteiten: de grotere en wat kleinere veranderingen op een rij

30 april 2018

INLEIDING

Lang verwacht en nu dan toch in september 2017 is de herziene 4e editie van de WHO-classificatie van hematopoëtische en lymfoïde maligniteiten gepubliceerd. Het boek is weer 33% dikker geworden, de referentielijst meer dan 40% uitgebreid en het aantal betrokken editors en auteurs is ook weer gegroeid. De basis van… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.