dr. J.S. Vermaat

Artikelen:

De rol van de landelijke CAR-T-tumorboard

1 mei 2021

IN- EN EXCLUSIECRITERIA VOOR BEHANDELING

Helaas werkt CAR-T-celbehandeling niet bij alle patiënten met R/R DLBCL en komen niet alle patiënten in aanmerking. Patiënten moeten in staat zijn de wachttijd tijdens de screening en de tijd tussen de aferese en de CAR-T-infusie te overbruggen. Voor patiënten met een snel progressief en… Lees verder »

Voors en tegens van dikkenaaldbiopten in de diagnostiek van maligne lymfomen: expertopinie gebaseerd op gegevens uit de dagelijkse Nederlandse praktijk

1 april 2021

INLEIDING

De diagnostiek en classificatie van maligne lymfomen wordt vrijwel altijd gedaan op basis van weefselonderzoek. Hiervoor zijn verschillende technieken beschikbaar: cytologisch punctieonderzoek (dunnenaaldaspiratiecytologie of ‘fine needle aspiration cytology’; FNAC) waarbij losse cellen worden verkregen, een dikkenaaldbiop… Lees verder »

CD19-gerichte CAR-T-celbehandeling voor DLBCL in Nederland en de rol van de landelijke CAR-T-tumorboard: wat is anti-CD19-CAR-T-celbehandeling en komt mijn patiënt hiervoor in aanmerking?

1 maart 2021

INLEIDING

CAR-T-celbehandeling ontwikkelt zich in een razend tempo en is sinds mei 2020 in Nederland onderdeel van de standaardbehandeling voor patiënten met een recidief of refractair diffuus grootcellig B-cellymfoom (R/R DLBCL, waaronder ook hooggradig B-cellymfoom, getransformeerd folliculair lymfoom en primair mediastinaal B-cellym… Lees verder »

Autologe stamceltransplantatie bij ouderen (65+) met multipel myeloom: veilig en effectief

1 december 2014

Inleiding

De huidige Nederlandse richtlijn ‘Behandeling multipel myeloom’ (MM) 2012 beveelt een autologe stamceltransplantatie (auto-SCT) na hoge dosis melfalan (HDM) aan als de standaardbehandeling van symptomatisch MM bij patiënten jonger dan 66 jaar.1 De mediane leeftijd van patiënten ten tijde van de diagnose MM is … Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.