drs. H. Shirango

Artikelen:

Multicolor flowcytometrie vormt een essentiële bijdrage aan de screening op hematologische maligniteiten in cytologische lymfeklierpuncties

1 april 2021

INLEIDING

Bij patiënten met lymfadenopathie wordt als eerste screening veelal een cytologische punctie (dunnenaaldbiopt) uitgevoerd. De patholoog beoordeelt op dit materiaal of een klier reactief vergroot is of dat er een verdenking bestaat op maligniteit. In het laatste geval wordt geadviseerd de klier indien mogelijk in zijn geheel t… Lees verder »

Uw diagnose?

1 mei 2019

CASUS

Een 75-jarige vrouw werd gezien op de polikliniek Longgeneeskunde vanwege oncologische controle bij een grootcellig neuro-endocrien carcinoom van de long (in 2014 gediagnosticeerd), waarvoor zij chemo- en radiotherapie heeft gehad. Daarnaast werd in 2016 chronische myelomonocytaire leukemie (CMML-2, met 16% blasten en promonocyten… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.