dr. E.P. Mauser-Bunschoten

Artikelen:

Vrouwspecifieke bloedingsproblemen bij aangeboren stollingsstoornissen

1 september 2018

INLEIDING

Ongeveer één op de honderd vrouwen heeft een aangeboren stollingsstoornis.1,2 Vrouwen zijn zich daar lang niet altijd van bewust. Vrouwspecifieke bloedingsproblemen zoals hevig menstrueel bloedverlies (HMB) en postpartumbloedingen komen relatief vaak voor en hebben meestal een obstetrische of gynaecologische oorza… Lees verder »

DAVID-studie: perioperatieve combinatiebehandeling van DDAVP met factor VIII-concentraat bij milde hemofilie-A-patiënten

1 september 2016

Inleiding

Hemofilie A is een erfelijke stollingsstoornis, veroorzaakt door een tekort aan stollingsfactor VIII (FVIII). Milde patiënten (FVIII >0,05 IE/ml) hebben een verhoogd risico op bloedingen na een (chirurgisch) trauma. Perioperatieve streefwaarden voor FVIII, beschreven in de richtlijn (zie Tabel 1), zijn gericht op he… Lees verder »

Behandeling en preventie van trombose en ischemische aandoeningen bij hemofilie

1 maart 2012

Inleiding

Sinds het op grote schaal beschikbaar komen van stollingsfactorconcentraten voor de behandeling van hemofilie, is de levensverwachting voor patiënten met hemofilie, die niet geïnfecteerd zijn met hepatitis C of hiv, in de westerse wereld toegenomen van 30 jaar tot meer dan 70 jaar.1,2 Met het toenemen van de leeft… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.