dr. E.H.A.M. Elsenberg

Artikelen:

De drumstick

30 juli 2017

INLEIDING

In 1949 beschreven Murray Barr, een Canadese medicus, en zijn collega’s, morfologische verschillen in de kernen van zenuwcellen tussen mannen en vrouwen.1,2 In de zenuwcellen van vrouwen werd aan de rand van de celkern een verdichting van het chromatine waargenomen dat, zo werd vermoed, zou kunnen bestaan uit het … Lees verder »

Wisselende trombocyten- en leukocytenaantallen bij een patiënte met polycythaemia vera kort na het starten van de behandeling met hydroxycarbamide

1 januari 2016

Ziektegeschiedenis

Hydroxycarbamide is een cytostaticum dat wordt toegepast bij patiënten met chronische myeloïde leukemie, sikkelcelziekte, essentiële trombocytemie en polycythaemia vera (PV). Bij patiënten met PV, al dan niet met een trombocytose, wordt hydroxycarbamide gedoseerd op geleide van het hematocriet en het trombocytenaa… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.