drs. F.O. Meeuwes

Artikelen:

Duraal marginale-zone-lymfoom

1 juni 2021

CASUS

Een 46-jarige vrouw van Nigeriaanse afkomst presenteerde zich met een zwelling van het rechteroog, visusverlies van beide ogen en anosmie. De zwelling ontwikkelde zich gedurende een jaar. Bij oftalmologisch onderzoek bleek sprake van een verminderde visus rechts meer dan links en een proptosis van het rechteroog en corticaal catar… Lees verder »

Uw diagnose?

1 april 2021

CASUS

Een 49-jarige patiënte, bekend met onder andere cystic fibrosis, status na een bilaterale longtransplantatie en een niertransplantatie, is in verband met transplantaatfalen ruim een half jaar geleden gestart met CAPD in afwachting op een tweede niertransplantatie. Zij werd opgenomen in verband met anemie met een Hb van 3,4 mmol/l… Lees verder »

Ibrutinib-onthoudingssyndroom bij de ziekte van Waldenström

1 juli 2020

CASUS

We beschrijven een 57-jarige patiënt bij wie 11 jaar eerder de ziekte van Waldenström werd vastgesteld. Vier jaar na diagnose ontstond er een behandelindicatie. Daarop werd patiënt twee keer behandeld met rituximab/chloorambucil met twee jaar tussenruimte, weer twee jaar later is hij behandeld met bortezomib, dexametason en rit… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.