drs. A.C. van der Spek

Artikelen:

Uw diagnose?

1 oktober 2017

CASUS

Een 33-jarige vrouw wordt verwezen in verband met sinds enkele jaren klachten van vermoeidheid, nachtzweten, gewichtsverlies van 4 kg, verminderde voedingsinname bij slechte eetlust en huiduitslag. Bij lichamelijk onderzoek wordt gegeneraliseerde lymfadenopathie tot 2 cm gevonden en naast meerdere tatoeages op rug en arm een diffu… Lees verder »

Wisselende trombocyten- en leukocytenaantallen bij een patiënte met polycythaemia vera kort na het starten van de behandeling met hydroxycarbamide

1 januari 2016

Ziektegeschiedenis

Hydroxycarbamide is een cytostaticum dat wordt toegepast bij patiënten met chronische myeloïde leukemie, sikkelcelziekte, essentiële trombocytemie en polycythaemia vera (PV). Bij patiënten met PV, al dan niet met een trombocytose, wordt hydroxycarbamide gedoseerd op geleide van het hematocriet en het trombocytenaa… Lees verder »

Uw diagnose?

1 januari 2015

Casus

Een 64-jarige man wordt verwezen naar de polikliniek Interne Geneeskunde voor analyse in verband met een snel progressieve anemie (hemoglobine 6,5 mmol/l), een IgG-Kappa M-proteïne van 2,1 g/l en botlaesies die op de CT-thorax zijn gezien. Bij de microscopische beoordeling van het bloed wordt een lichte anisoplanie en enige geldr… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.