dr. A.B. Mulder

Artikelen:

Uw diagnose?

1 april 2021

CASUS

Een 49-jarige patiënte, bekend met onder andere cystic fibrosis, status na een bilaterale longtransplantatie en een niertransplantatie, is in verband met transplantaatfalen ruim een half jaar geleden gestart met CAPD in afwachting op een tweede niertransplantatie. Zij werd opgenomen in verband met anemie met een Hb van 3,4 mmol/l… Lees verder »

Acute promyelocytenleukemie (APL): een diagnose met verschillende gezichten

1 mei 2019

INLEIDING

Acute promyelocytenleukemie (APL) is een zeldzame vorm van acute myeloïde leukemie (AML) met specifieke moleculaire, morfologische, biologische en klinische kenmerken. Opvallend hierbij is een uitrijpingsstop in het promyelocytenstadium. De klinische presentatie is berucht om coagulopathie die verantwoordelijk is voor 5–10%… Lees verder »

Nieuwe ontwikkelingen voor patiënten met geavanceerde systemische mastocytose

1 maart 2018

INLEIDING

De laatste jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen in de kennis, diagnostiek en vooral behandeling van patiënten met geavanceerde systemische mastocytose. De recente registratie van de tyrosinekinaseremmer midostaurin is een goede aanleiding om hematologisch Nederland te updaten. Onder geavanceerde systemische mastocytose wo… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.