Aanbevolen door de hoofdredactie

Fitte patiënten met mantelcellymfoom tussen de 18 en 65 jaar ontvangen gewoonlijk cytarabine en rituximab, gevolgd door een autologe hematopoëtische… Lees verder »

Het veld van hematologie is volop in beweging. In deze speciale uitgave, samengesteld door de uitgever van het Nederlands Tijdschrift… Lees verder »

Actueel

Klinische studies hebben zich tot dusver voornamelijk op hemofilie A en B gefocust. Er zijn echter ook andere autosomale erfelijke stollingsziektes… Lees verder »

Wereldwijd lijden ongeveer 7 miljoen mensen aan inflammatoire darmaandoeningen. Bloedarmoede door ijzertekort treedt regelmatig op bij deze patiënten, wat de… Lees verder »

Congresdossier

De huidige standaard na relaps voor kinderen met hoogrisico, Philadelphia-chromosoom-negatieve (Ph-) voorloper-B-cel acute lymfatische leukemie (ALL) bestaat uit inductiechemotherapie en… Lees verder »

In de CLIMB THAL-111- en CLIMB SCD-121-studies is gevonden dat CRISPR-Cas9 genmanipulatie met CTX001 mogelijk resulteert in functionele genezing van… Lees verder »

Nieuws uit farma

Na de goedkeuring door de FDA in 2018 en EMA in 2019, is Doptelet® (avatrombopag) officieel op de markt in… Lees verder »

TP53-genmutaties komen voor bij circa 10-20% van patiënten met myelodysplastisch syndroom (MDS) en acute myeloïde leukemie (AML) en zijn vaak… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

april

wo14apr(apr 14)09:00za17(apr 17)15:00Moved Online17th Hematology/Oncology Pharmacy Association Conference

di20apr(apr 20)09:00vr23(apr 23)15:00The 2021 ASPHO Conference

wo21aprGehele dagvr23Moved OnlineEuropean Immunogenetic and Histocompatibility Conference

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.