Aanbevolen door de hoofdredactie

Het veld van hematologie is volop in beweging. In deze speciale uitgave, samengesteld door de uitgever van het Nederlands Tijdschrift… Lees verder »

Actueel

Dipeptidylpeptidase 4 (DPP-4; ook bekend als CD26), een transmembraanreceptor die tot expressie wordt gebracht op T-cellen, heeft een co-stimulerende functie… Lees verder »

Stamceltransplantatie wordt vaak ingezet als behandeling tegen verschillende vormen van leukemie. Het is echter een riskante procedure waarbij een grote… Lees verder »

Congresdossier

De huidige standaard na relaps voor kinderen met hoogrisico, Philadelphia-chromosoom-negatieve (Ph-) voorloper-B-cel acute lymfatische leukemie (ALL) bestaat uit inductiechemotherapie en… Lees verder »

In de CLIMB THAL-111- en CLIMB SCD-121-studies is gevonden dat CRISPR-Cas9 genmanipulatie met CTX001 mogelijk resulteert in functionele genezing van… Lees verder »

Nieuws uit farma

Het middel asciminib, een tyrosinekinaseremmer (TKI), laat veelbelovende resultaten zien bij de behandeling van patiënten met Philadelphia-chromosoompositieve myeloïde leukemie (Ph+… Lees verder »

Glycostem heeft bekend gemaakt dat het middel oNKord® voor de behandeling van patiënten met multipel myeloom (MM) aangewezen is als… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

januari

do21janGehele dagvr22Moved Online14e Nederlandse Hematologie CongresLive Now

do28jan(jan 28)09:00za30(jan 30)15:007e Translationale Research Conferentie: Myelodysplastische Syndromen

vr29janGehele dagMoved OnlineNurse meeting GAM 2021

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.