Aanbevolen door de hoofdredactie

Luspatercept kan de transfusiebehoefte verminderen bij ziektebeelden die gepaard gaan met anemie. Het is een recombinant fusie-eiwit dat de Smad… Lees verder »

trombo-embolie, darmandoeningen

Trombo-embolische complicaties komen regelmatig voor bij patiënten met chronische inflammatoire darmaandoeningen. Met name witte vrouwelijke patiënten met de ziekte van… Lees verder »

Actueel

CD19-gerichte chimere antigeenreceptor (CD19-CAR) T-celtherapie heeft een significante werkzaamheid aangetoond voor recidiverende of refractaire (R/R) B-celmaligniteiten. Toch kunnen CD19-CAR T-cellen… Lees verder »

Minimale restziekte (‘minimal residual disease’, MRD)-diagnostiek na inductietherapie is een van de sterkste prognostische factoren bij kinderen met acute lymfatische… Lees verder »

Congresdossier

In deze (Engelse) podcast bespreekt prof. dr. Michel Delforge de uitkomsten met betrekking tot kwaliteit van leven bij patiënten met… Lees verder »

In deze (Nederlandse) podcast bespreekt dr. Mark-David Levin het effect van obinutuzumab en venetoclax bij niet-fitte patiënten met chronische lymfatische… Lees verder »

Nieuws uit farma

Glycostem heeft bekend gemaakt dat het middel oNKord® voor de behandeling van patiënten met multipel myeloom (MM) aangewezen is als… Lees verder »

Een sikkelcel

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Imara Inc., dat zich specialiseert in het ontwikkelen van geneesmiddelen voor erfelijke hematologische aandoeningen, meldt dat… Lees verder »

Eerdere nummers

NTvH 2-2020 Cover

Agenda

oktober

Geen evenementen

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.