prof. dr. R. Pieters

Artikelen:

Nieuwe toepassingen voor kinaseremmers bij de behandeling van kinderen en volwassenen met voorloper-B-cel acute lymfatische leukemie

1 september 2016

Inleiding

Acute lymfatische leukemie (ALL) is de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen met ongeveer 120 nieuwe patiënten per jaar in Nederland. Hoewel op dit moment de vijfjaars- ziektevrije overleving van kinderen met ALL rond 90% ligt, blijft het effect van de behandeling bij specifieke hoogrisicogroepen sterk achter.1<… Lees verder »

Recidief van acute lymfatische leukemie op de kinderleeftijd

1 september 2013

Inleiding

Acute lymfatische leukemie (ALL) is de meest frequente maligniteit bij kinderen in Nederland met een incidentie van ongeveer 110 kinderen per jaar. Met de huidige intensieve, ‘multidrug’ behandelschema’s kan een vijfjaars-‘event free survival’ (EFS) van 85% worden bereikt.1 Bij ongeveer 15% van de kinderen… Lees verder »

MLL-herschikte acute myeloïde leukemie bij kinderen: een heterogene ziekte

1 juli 2012

Inleiding

Alhoewel leukemie bij kinderen de meest voorkomende kanker is, betreft het in slechts 15–20% van de gevallen acute myeloïde leukemie (AML). Ondanks intensieve behandelprotocollen met chemotherapie geneest slechts 60–70% van deze kinderen. AML is een heterogene ziekte, wat wordt gereflecteerd door verschillen in morfologie… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.