drs. M.L. Donker

m.donker@vumc.nl

Artikelen:

FLT3-kinaseremmers bij de behandeling van acute myeloïde leukemie

1 september 2017

INLEIDING

Acute myeloïde leukemie (AML) is een complexe en heterogene ziekte waarbij abnormale proliferatie en differentiatie van een (poly)klonale populatie van myeloïde stamcellen plaatsvindt. Classificatie en risicostratificatie is gebaseerd op specifieke cytogenetische en moleculaire afwijkingen.1 Ongeveer 40–50% van … Lees verder »

Systemische intensieve immunochemotherapie, zonder lokale behandeling, bij oudere patiënten met een centraalzenuwstelsellokalisatie van een agressief B-cellymfoom

1 januari 2017

INLEIDING

Het primair centraal-zenuwstelsellymfoom (PCZSL) is een nieuw gediagnosticeerd lymfoom met lokalisatie uitsluitend in het centrale zenuwstelsel (CZS). Het PCZSL beslaat ongeveer 3% van alle hersentumoren en 2–3% van alle lymfomen. De mediane leeftijd bij diagnose is 56–61 jaar en de incidentie neemt toe bij patiënten oude… Lees verder »

Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van hemofilie

1 juni 2014

Inleiding

Hemofilie is een X-gebonden recessieve aandoening en wordt veroorzaakt door mutaties die resulteren in een deficiëntie van stollingsfactor VIII (hemofilie A) of factor IX (hemofilie B).1 In Nederland zijn ongeveer 1.600 patiënten met hemofilie; bij ongeveer 85% is sprake van hemofilie A.2 De ernst van d… Lees verder »

Aanbevolen

De inzet van therapieën gebaseerd op chimere antigeenreceptor (CAR) T-cellen voor hematologische aan …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2022 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.