dr. H.M. Blommestein

blommestein@bmg.eur.nl

Artikelen:

De econoom en de hematoloog: kosten, effecten en verantwoorde toegang tot zorg

1 september 2017

INLEIDING

In 2000, 2005, 2010 en 2015 gaven we respectievelijk 39, 57, 75 en 82 miljard euro uit aan geneeskundige en langdurige zorg.1 De uitgaven stijgen niet alleen in absolute zin, de uitgaven ten opzichte van het bruto binnenlands product (bbp) gecorrigeerd voor inflatie (reële uitgaven) stijgen ook. Ten opzichte van 20… Lees verder »

De toegevoegde waarde van gegevens uit de dagelijkse praktijk

1 juli 2016

Inleiding

De totale zorguitgaven zijn de afgelopen jaren toegenomen. Een van de uitgaven die specifiek stijgen zijn de uitgaven aan dure geneesmiddelen. In 2011 gaven we in Nederland 376 miljoen euro uit aan dure intramurale geneesmiddelen voor patiënten met kanker. In 2014 zijn de uitgaven bijna verdubbeld naar 675 miljoen.1 Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.