dr. P.A. Kramer

Artikelen:

Progressieve multifocale leuko-encefalopatie na behandeling met rituximab: een zeldzame maar zeer ernstige complicatie

1 april 2021

INLEIDING

Rituximab, een monoklonaal antilichaam gericht tegen een epitoop op CD20-positieve B-lymfocyten, werd eind 20e eeuw ontwikkeld voor de behandeling van B-celmaligniteiten. De introductie van rituximab leidde een nieuw tijdperk in de hematologie in, waarbij rituximab al snel zijn waarde bewees als ondersteuning in de … Lees verder »

Uw diagnose? CLL-klonen

1 december 2020

CASUS

Een 74-jarige man wordt door de huisarts naar u verwezen na een periode van vermoeidheid, nachtzweten en in korte tijd verloor hij 6 kilo. Op de poli ziet u een matig zieke, vermoeide man. Bij lichamelijk onderzoek vindt u behoudens enkele kleine klieren in de hals geen afwijkingen. Lever en milt zijn niet palpabel. Nog voor de vo… Lees verder »

Uw diagnose?

1 oktober 2020

CASUS

De neuroloog vraagt u in consult over een 33-jarige jongeman die zich presenteert met malaise, ernstige hoofdpijn en koorts. Deze klachten bestaan sinds enkele dagen en de neuroloog heeft inmiddels liquor afgenomen onder verdenking van meningitis.

U ziet een matig zieke licht somnolente man. Bij onderzoek worden enkele klie… Lees verder »

Aanbevolen

Deze maand werden de resultaten gepubliceerd van een retrospectieve studie die de invloed onderzocht …

Lees verder »

Mededelingen

Ariez en het coronavirus

Aan alle zorgverleners

In deze hectische tijden, waarbij we allemaal in de ban zijn van het coronavirus, doen wij bij Ariez onze uiterste best om de informatievoorziening op het gebied van uw specialisme op peil te houden. Alle zorg gaat immers gewoon door en wij nemen onze taak om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied zeer serieus.

Naast onze gedrukte periodieken doen wij dit digitaal via www.ntvo.nl voor de oncologie en www.ntvh.nl voor de hematologie. En via onze nieuwbrieven per e-mail, onze webcasts en podcasts.

We willen u – alle zorgverleners – bedanken voor uw inzet, met name in deze tijden, waarin het als nooit tevoren duidelijk wordt hoe onmisbaar u in onze samenleving bent.

Dank u wel!
Het gehele team van Ariez

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2021 NTVH
X

Deze website gebruikt cookies voor de juiste werking en om de bezoeker de beste gebruikservaring te geven. Wij gebruiken geen cookies om u te volgen voor marketing doeleinden. Klik op de 'Accepteer' knop om hiermee in te stemmen.